Der var ikke altid plastlister at gøre godt med

Faktisk var der slet ikke lister til at starte med.
Måske havde man noget, der kunne udgøre det for lister, men det var slet ikke organiseret på samme måde, som for eksempel primolister er det nu om dage.
Man havde mere sådan noget, som man stoppede dørkarme til med, så det ikke blæste ind og blev koldt, for man havde heller ikke samme mulighed for at varme op, som man kan gøre det nu om dage, og så var dørene også meget mere skæve i forhold til dørkarmene, og husene satte sig gevaldigt meget med tiden, så man kunne virkelig risikere, at man kunne se gennem mellemrummene og næsten få en fod eller arm gennem sprækken.
Men så er der jo også de lister, som man bruger langs væggene, og hvis man skal være meget nøjeregnende, så var det heller ikke noget, som man gik så meget op i.
Også dengang handlede det mange gange om, at man tætnede til, så der blev isoleret efter bedste evne.

Plastiklister kom til med tiden

Desuden var det mere de rige, som der havde råd til lister, som der blev en videreudvikling af det, som man tætnede med, og havde man godt med penge, så kunne man få disse ornamenteret.
Disse var ofte lavet i træ, og den slags kan man også få nu om dage, men som du måske har set i mange hjem, der er nylavede, renoveret eller tilbygget, så mangler listerne tit, for det er ikke det vigtigste at få sat op, som det kunne være i gamle dage, så man venter med den slags – og kommer fra det.
Nu kan man så få de lister i plastik i form af plastlister, og der er nogle, der bedre kan lide at arbejde med den slags, fordi de er lettede at sætte op med videre, men det kan i mange tilfælde også være en smags sag.
Moderne lister er både praktiske og flotte at have, og det behøver slet ikke tage alverdens tid at sætte dem op, og man bliver da også bedre og bedre til det med tiden.