Investering i en opladningsstander til elbiler: Er det det værd?

Elbiler bliver mere og mere populære, hvilket betyder, at flere og flere bilister overvejer at investere i ladestandere (Du kan tjekke nogle tilbud her: cph elteknik). Men hvad er en ladestander egentlig, og hvilke fordele tilbyder de? I dette blogindlæg tager vi et kig på fordelene ved at have en ladestander til elbiler, og hvordan den kan gøre livet lettere for elbilsejere. 

Hvad er en opladningsstander til elbiler? 

En ladestander til elbiler er en enhed, som du kan bruge til at oplade din elbil uden at skulle tilslutte den til en stikkontakt. Ladestationen fungerer ved at tilslutte sig dit bilbatteri og derefter konvertere energien til elektricitet, som bruges til at oplade bilens battericeller. Dette eliminerer behovet for at tilslutte din bil til en stikkontakt eller en anden stikkontakt, hvilket gør det meget mere bekvemt at oplade din bil. 

Fordele ved at investere i en opladningsstander 

En af de største fordele ved at investere i en ladestander til elbiler er bekvemmeligheden. Med en ladestander behøver du ikke at bekymre dig om at finde en stikkontakt eller om at håndtere ledninger og stik; det eneste, du skal gøre, er at trække op, tilslutte opladeren og lade den gøre sit arbejde. Det gør det meget nemmere for bilister, der ikke ønsker at skulle finde en stikkontakt, hver gang bilen skal oplades. 

Desuden kan en ladestander være med til at reducere driftsomkostningerne i forbindelse med brugen af en elbil. Da mange stikkontakter kræver, at du betaler pr. kWh (kilowatt-time) elektricitet, der bruges, vil det at have en dedikeret ladestation være med til at holde omkostningerne nede over tid ved at fjerne unødvendige afgifter. Da de fleste stationer desuden er solcelledrevne, behøver du heller ikke at bekymre dig om at betale ekstra for elektricitet i spidsbelastningstimerne! 

Endelig sikrer investeringen i en ladestation også, at du altid har nok strøm til rådighed, når du har mest brug for det. Mange stationer har indbyggede batterier, der lagrer den energi, der genereres fra solen i dagtimerne, så du kan få adgang til strøm, når du har brug for det – dag eller nat! Dette er med til at mindske “rækkeviddeangst” og giver bilisterne ro i sindet, fordi de ved, at de aldrig vil blive strandet på grund af manglende strøm.